Bahan Adonan:
250 gram lauk tenggiri, diancurlemeskeun
250 ml cai és
250 gram tipung Sagu Tani
2 tangkal bawang daun, iris lemes
3 sihung bawang bodas dilemeskeun 250 gram lauk tenggiri, diancurlemeskeun
250 ml cai és
250 gram tipung Sagu Tani
2 tangkal bawang daun, iris lemes
Uyah 1 séndok entéh
Panglengkep:
6 siki tahu bodas atah, potong potongan wajit (diagonal), jadina jadi segitilu
6 lambar kulit pangsit
2 siki kumeli, potong jadikeun 6 potong
Jeruk lémo
Kécap amis
Sambel Suuk:
200 gram goréng suuk
Gula beureum sacukupna
Uyah 1 séndok entéh
3 sihung bawang bodas
50 gram kulub kumeli, dilemeskeun
Santen éncér
(Sakabéhna dilemeskeun, asakan, seuneu leutik, tepi ka kentel jeung kaluar minyak)
Cara nyieunna:
Lauk tenggiri, campurkeun jeung cai és, tipung, aduk tepi ka rata pisan. Tambahkeun bawang daun, bawang bodas jeung uyah, aduk tepi ka rata. Sanggeus rengsé, adonan bagi 3, jangeun sioamay, tahu, kumeli, carana:
6 lambar kulit pangsit
2 siki kumeli, potong jadikeun 6 potong
Jeruk lémo
Kécap amis
Sambel Suuk:
200 gram goréng suuk
Gula beureum sacukupna
Uyah 1 séndok entéh
3 sihung bawang bodas
50 gram kulub kumeli, dilemeskeun
Santen éncér
(Sakabéhna dilemeskeun, asakan, seuneu leutik, tepi ka kentel jeung kaluar minyak)
Cara nyieunna:
Lauk tenggiri, campurkeun jeung cai és, tipung, aduk tepi ka rata pisan. Tambahkeun bawang daun, bawang bodas jeung uyah, aduk tepi ka rata. Sanggeus rengsé, adonan bagi 3, jangeun sioamay, tahu, kumeli, carana:
- Siomay, bungkus adonan ku kulit pangsit, seupan.
- Tahu, polongoan tengahna, liangna asupan adonan, seupan.
- Kumeli, nu 6 potong diseupan satengah asak, jait, polongoan tengahna, asupan adonan, seupankeun deui sina asak.
Sakabéh nu diseupan asak, jait. Siomay lauk tenggiri siap diidangkeun sakumaha ilaharna.***
Tags:
Resép Asakan
0 comments